به چه کسی توسعه دهنده اپلیکیشن میگویند؟
توسعهدهنده اپلیکیشن یک مهندس نرمافزار کامپیوتر است که مسئولیتهای اصلی او ایجاد، آزمایش و برنامهنویسی اپلیکیشنها برای کامپیوتر، تلفن همراه و تبلت است. این توسعه دهندگان معمولاً به صورت تیمی کار کرده و به ایدهها و مفاهیمی برای عموم مردم یا برای نیازهای مشتری خاص فکر میکنند.
توسعهدهندگان اپ زبانهای کدنویسی و نحوه استفاده از آنها را میدانند و همچنین ممکن است در کنار گرافیستها، متخصصین علم داده و سایر متخصصان نرمافزار برای ایجاد برنامهها کار کنند. آنها همچنین هر گونه باگ و اشکالی را که قبل از راه اندازی محصول پیدا میشود، آزمایش و رفع میکنند.
توسعه دهنده اپ چه کاری انجام میدهد؟
نرم افزارهای کاربردی را میتوان برای یک سیستم عامل خاص مانند اندروید، iOS یا ویندوز نوشت. توسعه دهندگان برنامه معمولاً در زمینه توسعه خاصی مانند برنامههای کاربردی تلفن همراه، نرم افزارهای گرافیکی، نرم افزار حسابداری یا مجموعههای اداری تخصص دارند.
شرکتهای بازاریابی اغلب تحقیقاتی را به منظور جمع آوری اطلاعات مربوط به نیازهای مصرف کننده انجام میدهند. سپس این اطلاعات به توسعه دهندگان برنامه منتقل میشود که برنامههای جدیدی ایجاد میکنند که نیازهای عمومی را از نظر استفاده و هزینه برآورده میکند. چندین نسخه از یک برنامه اصلی ساخته شده است که توسط انواع مختلف دستگاهها مانند تلفن های همراه، تبلتها و رایانههای شخصی قابل خواندن است.
هنگامی که یک برنامه کامل و وارد مرحله تولید شد، توسعهدهندگان برنامه هر چند وقت آن را بروزرسانی کرده و به صورت دورهای برای عموم منتشر میکنند. توسعهدهندگان اپلیکیشن به همان اندازه که به شرکتهای کوچک، متوسط و بزرگ خدمات میرسانند، برای خودشان هم کار کرده و تجربههای جدید کسب میکنند و با برندها و افراد دیگر تعامل خواهند داشت.
مهارتها و الزامات شغلی برای توسعه دهندگان برنامه:
یک توسعهدهنده برنامه در سطح مقدماتی حداقل باید دارای مدرک لیسانس در سیستمهای اطلاعاتی ، مهندسی کامپیوتر یا یک رشته مرتبط باشد. در ادامه او میتواند شروع به دریافت گواهینامههایی برای پیشرفت شغلی خود کند.
مهارتهای تحلیلی : شناخت نیازهای مشتریان و ایجاد برنامههای کاربردی جدید که به آن نیازها پاسخ میدهند.
ارتباطات : به طور واضح ایدهها را به برنامه نویسان، هم تیمیها و مدیریت منتقل میکند. توسعه دهندگان برنامه باید بتوانند به طور مختصر و موثر با تیم خود ارتباط برقرار کنند. آنها همچنین باید بتوانند اطلاعات بسیار فنی را به افراد غیرفنی منتقل کنند تا درک آن آسان باشد. علاوه بر این، توسعه دهندگان برنامه باید مهارتهای ارتباطی نوشتاری قوی برای ایجاد اسناد، راهنماها و انتشار یادداشتهای مربوط به برنامه یا نرم افزار داشته باشند.
خلاقیت : به ابداع روشهای جدید برای رسیدگی به مشکلات و توسعه برنامههای کاربردی نوآورانه اطلاق میشود. به توسعه دهندگان اغلب فهرستی از نیازهای مشتری برای هر پروژه داده میشود. با استفاده از این فریم ورک، توسعه دهندگان اپلیکیشن باید بتوانند برای یافتن راه حل خلاقانه فکر کنند.
خدمات مشتری : اگر به طور مستقیم با مشتریان سروکار دارید، باید مهارتهای عالی خدمات مشتری برای پاسخ به سؤالات و رفع مشکلات داشته باشید.
توجه به جزئیات : توسعه دهندگان برنامه باید بتوانند مشکلات احتمالی در عملکرد را در طول توسعه، آزمایش و راه اندازی پیدا کنند.
حل مسئله : توانایی گرفتن تصمیمهایی که پروژه را به جلو میبرد. ارتباط نزدیکی با توانایی تفسیر نیازهای کاربر، توانایی گرفتن آن اطلاعات و یافتن راهحلهای جدید برای پاسخ به آن است. توسعه دهندگان برنامه باید بتوانند ببینند کاربرانشان چه چیزی را تجربه میکنند و مشکلات آن را برطرف نمایند.
کار تیمی : به عنوان بخشی از یک تیم بزرگ از توسعه دهندگان، به خوبی با دیگران کار میکنند
مهارتهای فنی : مسلط به زبانهای کامپیوتری و داشتن دانش فنی خوب
انواع توسعه دهندگان اپلیکیشن
توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل
گوشیهای هوشمند و اخیراً تبلتها به طور فزایندهای به رایانههای انتخابی برای افراد بیشتری تبدیل میشوند. توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل آموزشهای تخصصی در زمینه طراحی تجهیزات الکترونیکی کوچک دارند و برنامههای کامپیوتری را برای گوشیهای هوشمند و سایر دستگاههای موبایل مینویسند.
این توسعه دهندگان به جای ساختن صفحه نمایش رایانه شخصی بزرگتر، با صفحه نمایشهای بسیار کوچک اندروید، آیفون یا بلک بری سروکار دارند. آنها در برنامههای کاربردی چند رسانه ای و چندین زبان برنامه نویسی کامپیوتر موبایل تجربه دارند.
توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل معمولاً برنامههایی را با استفاده از هدف C، C++، پایتون یا جاوا مینویسند. هر دستگاه تلفن همراه از یک زبان برنامه نویسی خاص استفاده میکند که توسعه دهندگان برنامه باید آن را درک کنند.
توسعه دهندگان اندروید
اندروید نام سیستم عامل موبایلی است که متعلق به گوگل است. اندروید معمولاً بر روی انواع گوشیهای هوشمند و تبلتهای بسیاری از تولیدکنندگان مانند سامسونگ، سونی و موتورولا (و همچنین در گوشی هوشمند نکسوز خود گوگل) نصب میشود و به کاربران امکان دسترسی به خدمات گوگل مانند جستجو، یوتیوب، نقشهها، جیمیل و غیره را میدهد.
یک توسعهدهنده اندروید برنامههایی را برای استفاده در تلفنها و تبلتهایی که از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند توسعه میدهد - همه چیز از بازیهای تعاملی گرفته تا پخشکنندههای رسانه، کتابخوانهای الکترونیکی و نرمافزار ناوبری جهانی. کدهای مورد نیاز برای توسعه اندروید عمدتا منبع باز است و برای هر کسی که علاقهمند به توسعه برنامههای کاربردی برای استفاده با سیستم عامل اندروید میباشد، به صورت رایگان در دسترس است.
اکنون بهترین زمان برای داشتن یک حرفه در توسعه اندروید است. مشاغل زیادی در این زمینه وجود دارد و تقاضا برای برنامههای اندرویدی در حال افزایش بوده و فناوری آن در حال پیشرفت است. پس هر چه زودتر دست به کار شوید.
توسعه دهندگان iOS
iOS علامت اختصاری «iPhone OS» یا «iPhone Operating System» و سیستم عامل تلفن همراهی است که بر روی دستگاههای تلفن همراه اپل مانند آیفون و آیپد اجرا میشود.
توسعهدهندگان iOS نرمافزار میسازند، آن را ساختار میدهند، آزمایش و رفع اشکال میکنند و میدانند که چگونه از کنترل منابع استفاده کنند. توسعه دهندگان آی او اس، زبان Swift یا Objective-C را بلدند (و برخی هر دو زبان را می دانند که بسیار خوب است).
چگونه یک توسعه دهنده اپلیکیشن شویم؟
برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده برنامه، معمولاً باید مراحل زیر را انجام دهید:
1. داشتن مدرک لیسانس
به منظور آماده شدن برای شغلی به عنوان توسعه دهنده اپلیکیشن، مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر یا رشتههای مرتبط دیگر توصیه میشود. این رشتهها مهارتهای حیاتی برنامه نویسی کامپیوتر مانند HTML، MS/SQL، جاوا و PHP و عملکردهای کلی کامپیوتر، نرم افزار و برنامه را آموزش میدهند.
2. دوره کارآموزی را دنبال کنید
در حین تحصیل در مقطع لیسانس، توصیه می شود برای کسب تجربه عملی در یک دوره کارآموزی شرکت کنید. دورههای کارآموزی همچنین به شما این امکان را میدهد که با سایر متخصصان فناوری اطلاعات برای بینش شغلی و فرصتهای شغلی در آینده، لینک شوید.
3. به فکر مدرک کارشناسی ارشد باشید
بسته به صنعت و شرکتی که قرار است در آن مشغول به کار شوید، برخی از کارفرمایان، متقاضیانی را ترجیح می دهند که مدرک کارشناسی ارشد در علوم کامپیوتر داشته باشند، به ویژه برای موقعیتهای سطح بالاتر. از آنجایی که مدرک کارشناسی ارشد تخصصیتر از مدرک لیسانس است، شما مجموعهای منحصر به فرد از مهارتها و دانش عمیقی برای ارائه به کارفرما خواهید داشت.
4. گواهینامه ها را دنبال کنید
توسعه دهندگان اپلیکیشن اغلب در نوع خاصی از توسعه، چه ایجاد برنامههای تلفن همراه یا توسعه نرم افزار برای یک سیستم عامل خاص، تخصص دارند. گواهینامهها به آنها امکان میدهد مهارتهای خود را توسعه دهند و در عین حال به کارفرمایان نشان دهند که تواناییهای لازم برای انجام وظایف مورد نیاز را دارند.
تیپ شخصیتی توسعه دهندگان اپلیکیشن
توسعه دهندگان اپلیکیشن شخصیتهای متمایز دارند. آنها اکثرا افراد تحقیقی، روشنفکر، درون نگر و کنجکاو هستند. گروهی از آنها بسیار جزئی نگر، روشمند، منطقی، تحلیلی و منطقی هستند. برخی از آنها نیز شخصیتهای هنری دارند، به این معنی که خلاق، شهودی، حساس، گویا و رسا هستند.
توسعه دهندگان اپلیکیش در چه پوزیشنهایی مشغول به کار میشوند؟
توسعه دهندگان اپلیکیشن در طیف وسیعی از بخشهای تجاری، از جمله امور مالی و بخش عمومی، کار میکنند. آنها اغلب به عنوان بخشی از یک تیم با سایر متخصصان فناوری اطلاعات، مانند مهندسان نرم افزار و تحلیلگران سیستم، کار میکنند و برنامهها را مطابق با مشخصات خود مینویسند.
سخن پایانی
نرخ پرداخت برای توسعه دهندگان اپلیکیشن به شدت به سابقه و تجربه تخصصی آنها بستگی دارد. هرچه تخصص بیشتری داشته باشید و برنامههای موفقی که روی آنها کار کردهاید بیشتر باشد، حقوق و دستمزد بیشتری خواهید داشت.
با توجه به آمار اداره کار ایالات متحده، پیش بینی اشتغال برای توسعه دهندگان نرم افزار، دستهای که شامل توسعه دهندگان برنامههای کاربردی میشود 22 درصد است.. این چشم انداز بالای شغلی نتیجه افزایش نیاز به برنامههای کاربردی جدید برای تبلتها و گوشیهای هوشمند است.